Latin / Ballroom

75

Minuten

Beginner
Max. aantal deelnemers
30

Latin en Ballroom danslessen.Dancing Lessonsaanmelden danslessen

Nieuwe cursussen starten eind januari 2022. Inschrijven kan vanaf heden.

Wil je met plezier leren dansen of het lang geleden geleerde ophalen. Dan ben je bij onze Latin en Ballroom danslessen aan het goede adres. We leren u natuurlijk de quickstep/foxtrot, de chachacha, de jive, de wals en de tango, maar ook de salsa zit  in ons cursusaanbod.

Chris en Diana Bernaards ( 3e generatie alweer) hebben jaren aan de wereldtop gedanst en geven nu met net zoveel passie aan mensen van alle leeftijden dansles in vele stijlen.

Latin en Ballroom dansen of stijldansen is een verzameling van partnerdansen waar je samen op het ritme van de muziek in dansvariaties over de dansvloer beweegt. Er zijn twee hoofdvormen. De eerste, is de Ballroom-stijl. Dit zijn dansen waarbij je tegen de klok over de gehele dansvloer gaat. Als paar beweeg je voortdurend, waarbij je overgaat van patroon tot patroon en van variatie tot variatie. De dansen waarin we lessen geven, zijn de Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot en Quickstep.

foldermateriaal_115_medium

Het tweede type heet de Latin dansstijl. Met deze dansen blijf je soms wat meer op één plek op de dansvloer. Dit zijn energieke dansen die het gesynchroniseerde ritme van de muziek waaruit wordt gedanst, weerspiegelen. De dansen waarin we lessen geven, zijn Jive, Rumba, Cha Cha Cha, Samba en Paso Doble.

Zijn Latin en Ballroom danslessen iets voor mij (ons)?

Latin en Ballroom dansen is een sport voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Je hebt er geen speciale vaardigheden of dansvaardigheid voor nodig. Onze groepen bestaan uit mensen van verschillende leeftijden. We hebben koppels van begin twintig en paren van in de zeventig die allemaal net zoveel plezier hebben in onze danslessen. In ons danscentrum kiezen we ervoor om geen verschil te maken in leeftijd op onze cursussen Latin en Ballroom. Ervaring leert (we bestaan al sinds 1947, dus bijna 75 jaar!), dat dit de gezelligste manier van lesgeven is. Dansen is immers uitgaan voor alle leeftijden! Het is een vaardigheid die geleerd kan worden voor je hele leven. Het is ook een geweldige sport om u gezond en fit te houden want de nodige zweetdruppeltjes komen tijdens onze lessen tevoorschijn.

Latin en Ballroom danslessen
Hoe wordt Latin en Ballroom Dansen aan beginners geleerd?

Er kan individueel worden lesgegeven en je kan deelnemen aan één van de vele groepslessen. Privélessen worden vaak gebruikt om een ​​bepaalde dans te leren voor een speciaal evenement, zoals je bruiloft. We leren je dan een unieke openingsdans op jouw muziek met een choreografie die perfect bij jullie als bruidspaar past. Maar ook om op een hoger niveau te komen is het mogelijk in een korte periode d.m.v. privé danslessen je vaardigen te verbeteren.

Hoe dan ook, de dansleraar legt het karakter van de dans en zijn muziek uit. En leert de je de passende dansframes (de lichaams- / armpositie voor elke danspartner), het voetwerk en de timing. Dit wordt eerst allemaal geoefend zonder muziek en met muziek, samen  met je danspartner. Hoe hoger he niveau van de lessen die je volgt des te meer variaties ga je leren. Je zult zien dat je al snel comfortabel wordt met een groot aantal dansen uit de Latin en Ballroom stijlen zodat jullie zelfstandig de dansen kunnen uitvoeren.

Wat leert u bij een beginnerscursus?

Bij een beginnerscursus leert u natuurlijk de basisprincipes van dansen als de quickstep/foxtrot, chachacha, jive en tango, maar leert u ook de salsa. Deze laatste dans is de laatste jaren flink toegenomen in populariteit en zit dus tegenwoordig standaard in ons les-pakket.

Wanneer kan ik starten met de Latin en Ballroom danslessen?

Het is heel makkelijk om met de lessen te beginnen. Kom gewoon bij ons langs voor een gratis introductie les aan het begin van ieder seizoen. Je zult zien dat het leuk is en je leert snel de bewegingen en de stappen en begint te dansen.
Heb je in het verleden al eerder dansles gehad en heb je al de nodige ervaring? Dan kan je natuurlijk ook deelnemen aan onze gevorderde lessen. Bel ons of kom langs en wij vinden het juiste niveau voor u. Je zult verstelt staan hoe snel je de eerste dansen onder de knie hebt en wat je na de eerste cursus van 13 weken allemaal kunt doen. Voor je het weet heb je er een nieuwe hobby bij met z’n tweeën.

Nieuwe cursussen starten vanaf september. Vanaf 1 juli kunt u alle informatie vinden op onze website en starten w met de inschrijvingen.

Danscafés

Gemiddeld twee keer per maand organiseren we danscafés op de zaterdagavonden. Gezellig in praktijk brengen wat u geleerd heeft op de cursus, en dat met een hapje en een drankje.

Flexibiiteit

Ieder seizoen laten wij meerdere cursussen van start gaan. Dat betekent dat je altijd je gemiste les (wegens ziekte, werk of vakantie) kunt inhalen op een andere dag. Ook mag u gerust een keertje extra komen als u dat prettig vindt, dit is altijd handig als u een keertje de les dubbel wilt volgen. Dit alles kost u geen extra geld, alleen wat extra moeite. Ook organiseren we gedurende de cursus regelmatig extra lessen voor degene die een kleine achterstand hebben opgelopen in de lessen, of voor de dansers die de extra details nog beter onder de knie willen krijgen.

Dus waar wacht je nog op!! Schrijf je in voor de Latin en Ballroom danslessen, of stuur ons je vraag.