Openingsdans

60

Minuten

Beginner
Max. aantal deelnemers
2

Openingsdans voor je bruiloftaanmelden danslessen

Start het bruiloftsfeest met een originele openingsdans.

Het is de meest bijzondere dag van jullie leven de huwelijksdag. Maanden en voor sommige zelfs jaren bezig met alle voorbereidingen. Het moet een fantastische dag worden, met een fantastisch feest natuurlijk. En daar hoort een bijzondere openingsdans bij. Als bruidspaar het feest openen met een bijzondere openingsdans. Jullie kunnen er een onvergetelijk moment van maken.

De openingsdans van je bruiloft is vaak een spannend moment voor het nieuwe bruidspaar. Alle ogen zijn op jullie gericht. Wij zorgen ervoor dat de openingsdans één van de hoogtepunten van de avond voor jullie wordt. En de start van een geweldig feest. In een aantal privé lessen maken we samen met jullie de perfect openingsdans die precies past bij het nieuwe bruidspaar.
openingsdans prive danslessen

Cursus stijldansen latin/ballroom.

Als u pas over een paar maanden gaat trouwen is het aan te raden om eerst een cursus beginners latin/ballroom mee te doen. U leert dan de basisprincipes van meerdere stijldansen ( zoals chacha, salsa, wals, foxtrot, jive) en kunt daardoor goed inschatten welke dansen u leuk vindt. Na het volgen van deze cursus kunt u dan door middel een aantal privelessen uw openingsdans op maat laten maken, ‘custom made’ Uw muziek, uw stijl!

Ander voordeel van het volgen van een danscursus is dat u op uw bruiloft ook een ander dansje kunt maken, behalve alleen uw ingestudeerde openingsdans. Uiteraard kunt u ook met uw  familie, ‘best-man’ of getuigen deze danscursus volgen, de gezelligheid in aanloop naar uw huwelijksfeest is op deze manier gegarandeerd.

Pre-wedding course/ kennismakingscursus latin/ballroom

In vijf lessen leert u de beginselen van de foxtrot/quickstep, chachacha, salsa en wals. Deze cursus is uitermate geschikt voor paren die in de zomer gaan trouwen ( en eventuele vrienden en familie), en voor paren die niet willen wachten tot maart ( starten onze nieuwe 14-weekse cursussen), maar nu al eens kennis willen maken met latin/ballroom dansen. Na het volgen van deze vijf lessen kunt u uiteraard kiezen voor een 14 weekse cursus, of u kunt uw openingsdans ‘custom made’ maken door een aantal privélessen te boeken.

Cursusinformatie

 • Op dit moment hebben we geen pré-wedding cursus gepland. Op zijn vroegst kunnen we die laten starten in juni 2022.
 • Beginnerscursussen van 12 weken starten wel in januari 2022. De cursussen van 2021 zijn helemaal vol.

Hoe werken de privé lessen?

Met de privéles wordt de les en de dans(en) helemaal aan jullie aangepast. De privé lessen worden in jullie eigen tempo gegeven. Omdat ieder bruidspaar anders is en we iedere openingsdans uniek maken weet je zeker dat deze helemaal op jullie wens is gemaakt.

Voor het ene bruidspaar kan dat heel romantisch zijn met een Engelse Wals, of juist met heel veel passie met een Rumba. Of wat dacht je van een combinatie van diverse dansstijlen. Eén ding is zeker de openingsdans past bij jullie bruiloft, op de muziek die jullie wensen.

Het is zelfs mogelijk om met familie en vrienden er bij te betrekken wanneer je dit wenst. Weet je al precies wat je wil, of heb je helemaal geen idee? Wij helpen en adviseren je uiteraard met onze jarenlange ervaring.

Samen met jullie bedenken we een originele choreografie. Daarbij houden we uiteraard rekening met jullie danservaring, wensen en mogelijkheden. En voor de openingsdans is de danshouding uiteraard heel belangrijk want een goede danshouding maakt de openingsdans nog specialer. Met de privé lessen gaat het aanleren van de choreografie zeer vlot vanwege de individuele aandacht.

Hoe maken we de openingsdans op maat?

 • We luisteren naar uw wensen en ideeën
 • De favoriete muziek van het bruidspaar wordt gebruikt
 • De dansstijl of combinatie van dansstijlen die gewenst zijn
 • Een hele korte of juiste zeer uitgebreide choreografie
 • En uiteraard passen we het niveau aan het bruidspaar aan

Jullie hebben geen danservaring of groot talent nodig voor een spetterende openingsdans

partycentrum maastricht

partycentrum maastricht voor het organiseren van het perfecte bruiloftsfeest

De voordelen van een openingsdans leren bij Dansschool Bernaards

 • Gediplomeerde dansleraren uit de top van het professionele dansen
 • Privé dansles met alle aandacht voor jullie als bruidspaar
 • Veel minder lessen nodig dan tijdens de groepslessen
 • Alle dansstijlen, muzieksoorten en combinaties zijn mogelijk
 • Een unieke choreografie geheel afgestemd op jullie
 • De choreografie filmen om thuis te oefenen
 • Lestijden afgestemd op jullie agenda, overdag, in de avond of in het weekend

De bruiloft op korte termijn?

Het gebeurt regelmatig. Toch nog even op het laatste moment een aantal danslessen willen inplannen, want de bruiloft is al over een paar weken. Ook dat is geen probleem! We kunnen ook in een korte tijd met een aantal intensieve lessen jullie een perfecte openingsdans leren. Uiteraard is het fijner voor jullie wanneer we iets meer tijd hebben en jullie de lessen kunnen spreiden over een aantal weken. Maar ook een spoedcursus behoort tot de mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wanneer je interesse hebt, maar nog niet exact weet wat je wil maak dan gerust een afspraak voor een kennismaking. Wij krijgen graag een goed beeld van wie jullie zijn en van jullie wensen. Het de bruiloft een bepaald thema of een bepaalde sfeer? Dan kan dit terugkomen in jullie choreografie. We adviseren jullie hier graag over.

We bespreken dan jullie dansniveau, ideeën en wensen. Het is tenslotte belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben over de het begin van jullie bruiloftsfeest. Neem gerust contact met ons op wanneer er vragen zijn.